Η Μαγεία του Camping

Η Μαγεία του Camping

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι όλα όσα περιμένει κανείς με αγωνία κάθε χρονιά, αφού από την άνοιξη κιόλας πάρα πολλοί έχουν ήδη σχεδιάσει να πάρουν την πολυπόθητη άδεια για να επισκεφτούν τον προορισμό των διακοπών τους, με σκοπό να αλλάξουν παραστάσεις και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Με την οικογένεια ή και χωρίς, μπορεί κάποιος να οργανώσει τις διακοπές του με τέτοιο τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αλλά και στον προϋπολογισμό που θέλει να ξοδέψει γι’ αυτές. Με αυτό τον τρόπο, δε θα σκέφτεται κατά την διάρκειά τους την επιστροφή του στο τόπο κατοικίας του, όπως και το βάρος των υποχρεώσεων που θα έχει να αντιμετωπίσει.

Από τον Μάιο κιόλας, τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, οι παραθεριστές αυξάνονται κάθε χρόνο και η προτίμησή τους στον μήνα αυτό, γίνεται η πρώτη επιλογή από πολλούς τουρίστες στην εγχώρια αγορά αλλά και από ταξιδιώτες του εξωτερικού. Επιλέγουν να περάσουν ή να ξεκινήσουν τις διακοπές τους τον συγκεκριμένο μήνα στην χώρα μας.

Η επιλογή των καταλυμάτων είναι μεγάλη και μάλιστα οι τιμές και το κόστος που κάποιος πρέπει να διαθέσει κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πιο μικρό και προσαρμόζεται, ενώ σίγουρα επιτρέπει στον παραθεριστή να έχει επιλογές που θα τον βοηθήσουν να μην ξεφύγει από τον προϋπολογισμό του. (Πληροφορίες από www.mcredit.mx)

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια ότι οι επιλογές των παραθεριστών σε camping έχουν αυξηθεί. Αυτό οφείλεται στις οικονομικές τιμές που μπορεί κάποιος να έχει για το σύνολο των διακοπών του, αλλά και στο γεγονός ότι έρχεται σε επαφή με την φύση. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν μεγάλες εκτάσεις μέσα στο πράσινο, αλλά και δίπλα στην θάλασσα. Μπορεί κάποιος να επιλέξει χώρο για την σκηνή του αλλά και για τα τροχόσπιτα, που είναι από μόνα τους εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις που κάποιος έχει και στο σπίτι του.

Οι εγκαταστάσεις είναι άριστα σχεδιασμένες, παρέχοντας όλα όσα ακριβώς χρειάζεται ο επισκέπτης για να χαρεί τις διακοπές του, ενώ πάρα πολλά από αυτά αποσπούν βραβεία για την οργάνωσή τους από οργανισμούς για τους διαπιστευμένους κανονισμούς που ακολουθούν ευλαβικά, την ασφάλεια, την υγιεινή και τις παροχές που δίνουν σε όσους τα επιλέγουν για τις διακοπές τους. Τα Camping διαθέτουν χώρους parking, όπου μπορεί κάποιος να στήσει την σκηνή του, εστιατόρια και μπαρ αλλά και πισίνες στον εσωτερικό τους χώρο, ενώ οργανώνονται συχνά δραστηριότητες για παιδιά και μάλιστα υπάρχουν αθλητικοί χώροι μέσα σε αυτά.

Παρόλα αυτά, αν κάποιος δεν είναι φανατικός θαυμαστής των σκηνών ή των τροχόσπιτων, τότε μπορεί να επιλέξει τα σπίτια που υπάρχουν μέσα σε αυτά και που δεν υστερούν σε τίποτα από τα bungalows που συναντάμε σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές σε σχέση με τα παραπάνω. Στον χώρο υπάρχει 24ωρη ασφάλεια και ρεσεψιόν, όπως και μίνι μάρκετ για τις ανάγκες των παραθεριστών.

Τα camping συγκαταλέγονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που όμως προσφέρουν την επαφή με την φύση και την ηρεμία που χρειάζεται κάποιος για να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Για όσους ενδιαφέρονται και θέλουν να διαπιστώσουν τις παροχές που προσφέρει μία τέτοια μονάδα, μπορούν να επισκεφτούν το επίσημο site της και να πάρουν μια γεύση από το τι προσφέρει αυτό το τόσο ανερχόμενο σε προτίμηση είδος εναλλακτικού τουρισμού.