Ξενοδοχεία στα Ελληνικά Νησιά

Ξενοδοχεία στα Ελληνικά Νησιά

Η Ελλάδα διαχρονικά αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί εξαιρετικό προορισμό διακοπών για πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών. Οι ομορφιές της πατρίδας μας σε φυσικό πλούτο είναι τόσες πολλές που ο τομέας του τουρισμού είναι σε διαρκή άνθιση, παρά την κρίση που μαστίζει εδώ και χρόνια την χώρα μας αλλά και την παγκόσμια οικονομία συνολικά.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες επιλέγουν από μια σειρά πανέμορφων νησιών, που θα καταλύσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σαντορίνη, Μύκονος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Κρήτη, Λευκάδα, Μυτιλήνη και πάρα πολλά άλλα νησιά είναι στη διάθεσή τους για να βρεθούν μακριά από την καθημερινότητά τους, να ξεκουραστούν και φυσικά να απολαύσουν τις απέραντες και καθαρές παραλίες της χώρας μας, με τα καταγάλανα νερά και τα βουνά γύρω τους να συνθέτουν ένα ειδυλλιακό και παραδεισένιο τοπίο.

Οι παράγοντες αυτοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να γίνονται επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού σε ετήσια βάση, τόσο όσον αφορά στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα, όσο και στον τομέα της ψυχαγωγίας και του φαγητού. Πολλά από τα ξενοδοχεία είναι δίπλα ακριβώς στην θάλασσα, ούτως ώστε ο τουρίστας να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτή, καθώς και υπέροχη θέα καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα παρέχουν σε αυτόν την δυνατότητα να τρέφεται σε καθημερινή βάση εντός αυτού με μία μικρή επιβάρυνση. Έτσι οικογένειες ολόκληρες πριν καν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον εκάστοτε προορισμό που έχουν αποφασίσει να πάνε γνωρίζουν το κόστος παραμονής και διατροφής τους, πράγμα πολύ σημαντικό για τον προϋπολογισμό τους και για να μην ξεφύγουν πολύ από τα οικονομικά τους δεδομένα.

Ο τεράστιος ανταγωνισμός που υπάρχει σημαίνει και διαρκώς καλύτερες τιμές, ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες που παρέχουν τα ξενοδοχεία στον κόσμο συνεχώς αυξάνονται και βελτιώνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η ύπαρξη πισίνας είναι σχεδόν δεδομένη στα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας. Επίσης, παρέχεται πρωινό σε προνομιακές τιμές (πολλές φορές δε είναι και μέσα στην τιμή), υπάρχουν χώροι αναψυχής (πχ γυμναστήριο, σνακ μπαρ, σπα κτλ), παρέχεται δωρεάν σερφάρισμα στο διαδίκτυο, κάθε δωμάτιο έχει δική του τηλεόραση, υπάρχει δυνατότητα προσωπικού χρηματοκιβωτίου και πολλές άλλες παροχές που αυξάνουν τις ανέσεις του τουρίστα και προβάλλουν την χώρα μας ολοένα και περισσότερο στο εξωτερικό.

Αποτέλεσμα αυτής της προβολής είναι να αυξάνονται κάθε έτος οι κρατήσεις για τα νησιά της Ελλάδας από ξένους αλλά και ντόπιους τουρίστες, που βλέπουν πως μπορούν να συνδυάσουν μια άριστη διαμονή σε απίστευτης ομορφιάς περιοχές, με συγκριτικά χαμηλές τιμές και εν τέλει κόστος. Τα ξενοδοχεία στην προσπάθειά τους να είναι ανταγωνιστικά εκτός των προαναφερθέντων παροχών προχωρούν σχετικά συχνά σε ανακαινίσεις των εγκαταστάσεών τους. Πολλά δε από αυτά διαφημίζονται μέσω προσωπικών σελίδων στο διαδίκτυο προβάλλοντας φωτογραφίες από τα δωμάτια και τους εξωτερικούς χώρους, κάνοντας προσφορές που συχνά έχουν να κάνουν με τις περιόδους με την λιγότερη κίνηση, ενώ και η ύπαρξη τουριστικών πρακτόρων βοηθούν στο να κλείνονται συμφωνίες με γκρουπ ατόμων. Αυτό σημαίνει πλήρωση των κενών δωματίων, ενώ ταυτόχρονα ο ξενοδόχος είναι σε θέση να γνωρίζει από πριν το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων του και το πώς θα προχωρήσει ενδεχομένως σε επένδυση για το επόμενο έτος.