Τι Να Προσέξετε Εάν Επιλέξετε Μη Οργανωμένο Κάμπινγκ

Τι Να Προσέξετε Εάν Επιλέξετε Μη Οργανωμένο Κάμπινγκ

Είναι πολύ όμορφη η αίσθηση της ελευθερίας που νιώθει κανείς, σε περίπτωση που επιλέξει μη οργανωμένο κάμπινγκ για τις διακοπές του. Αντί να προτιμήσετε την συμβατική λύση ενός ξενοδοχείου ή την εναλλακτική του οργανωμένου κάμπινγκ, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την απόλυτη απομόνωση μέσα στη φύση. Για ορισμένους, κάτι τέτοιο αποτελεί εξαιρετική διέξοδο από την καθημερινότητα. Σας επιτρέπει να γνωρίσετε τη φύση και τους θησαυρούς της από κοντά, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλεστε σε οποιονδήποτε περιορισμό απορρέει από την κοινωνική συμβίωση.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ακολουθούνται κάποιοι βασικοί κανόνες στο μη οργανωμένο κάμπινγκ. Αν δε λάβετε υπόψη σας αυτούς τους κανόνες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εμπειρία σας να μετεξελιχθεί σε εφιάλτη. Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες, οι οποίοι καλό θα ήταν να ακολουθούνται με ευλαβική προσοχή από εσάς κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

  • Πρώτα απ’ όλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρατάτε την περιοχή του κάμπινγκ καθαρή. Σε αντίθετη περίπτωση, ύστερα από μερικές ημέρες η τοποθεσία θα φαντάζει λιγότερο ειδυλλιακή από πριν και δεν θα σας εμπνέει να μείνετε περισσότερο. Γι’ αυτό φροντίστε να πετάτε όλα τα απορρίμματα σε ειδικές συσκευασίες, να διατηρείτε το φυσικό τοπίο αναλλοίωτο και βέβαια να τακτοποιείτε τις βασικές σας ανάγκες σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις.
  • Εκτός από την καθαριότητα, είναι εξίσου θεμελιώδες να φροντίζετε για την ασφάλεια του μέρους όπου κατασκηνώνετε. Μην εκθέτετε τη φύση σε κινδύνους, όπως η πυρκαγιά. Σβήστε τη φωτιά που ανάψατε προτού πέσετε για ύπνο και μην ξεκινήσετε να ψήνετε φαγητό έξω, εκτός εάν γνωρίζετε τι κάνετε. Είναι πολύ καλύτερο να αποτρέψετε μία καταστροφή από το να τρέχετε πανικόβλητοι να τη διαχειριστείτε.
  • Για τη δική σας ασφάλεια, καλό θα ήταν να μην απομονώνεστε τελείως. Η κατασκήνωση μπορεί να παραμείνει ειδυλλιακή, ακόμη και σε ένα μη απομονωμένο σημείο. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να φροντίζετε να μένετε σε μία τοποθεσία που έχει κάποια κινητικότητα. Ιδιαίτερα εάν οι γείτονες μοιράζονται την ίδια αγάπη για το κάμπινγκ, είναι σίγουρο πως θα περάσετε καλύτερα με παρέα.
  • Διαθέστε ορισμένα χρήματα και εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα σύνεργα για το κάμπινγκ. Είναι αναμφίβολα σημαντικό να διαθέτετε μία ποιοτική σκηνή και υπνόσακους που καλύπτουν τις ανάγκες σας πλήρως. Πέρα από αυτό το βασικό εξοπλισμό, μπορείτε να αγοράσετε μία χημική τουαλέτα και έπιπλα που μπορείτε να κουβαλήσετε μαζί σας, προϊόντα που σας βοηθούν στο μαγείρεμα και στο καθάρισμα, ειδικά αξεσουάρ για το κάμπινγκ που διευκολύνουν την καθημερινότητά σας κτλ.
  • Απολαύστε το μη οργανωμένο κάμπινγκ με μέτρο και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τις αντοχές σας. Εάν πιστεύετε πως αντέχετε μονάχα για μία εβδομάδα, δεν υπάρχει λόγος να υποβάλετε τον εαυτό σας στη δοκιμασία της επιμήκυνσης της παραμονής σας στο κάμπινγκ. Θα πρέπει πάντοτε να αισθάνεστε ήρεμοι, ικανοποιημένοι και χαλαροί στις διακοπές σας. Μόλις κάτι μετατρέπεται από απόλαυση σε σκοτούρα, παύει να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό σας.

Αν τηρήσετε όλες αυτές τις συμβουλές, είναι σίγουρο πως θα περάσετε εξαιρετικά στο μη οργανωμένο κάμπινγκ. Αισθανθείτε ελεύθεροι και πιο κοντά στη φύση από ποτέ, χωρίς να διακινδυνεύετε την ασφάλεια τη δική σας ή του πλανήτη μας.